Full 2
Boldog Salkaházi Sára
„Alleluja! Íme, itt vagyok, engem küldj!”
Full 2
Boldog Salkaházi Sára Technikum
Boldog Salkaházi Sára Technikum
koli_reklam
koli_reklam
Full 1
Full 1
previous arrow
next arrow

kollégium - tehetséggondozás

SIKER A „FELTÁRUL AZ ÉRTÉKTÁR!” VETÉLKEDŐSOROZATON

Vas vármegyei értéktár vetélkedőn szerepeltünk 2023. január 24-én. Csapatunk tagjainak – Nagy Júlia, Puha Liliána, Sabján Olivér, Pfeiffer Attila – nagyon nagy örömben volt része, ugyanis a 17 csapatból második helyezést értünk el a megyei versenyen.

A szervezők változatos érdekes és elgondolkoztató feladatokkal leptek meg bennünket; pl.: activity, papírdominó, igaz-hamis állítás, különböző kérdések megválaszolása.

A versenyre való felkészülésben nagyon sokat segített Rásóné Zöld Gabriella tanárnő, ugyanis a szóbeli döntőt írásbeli fordulók előzték meg. Ezekben az egyik legérdekesebb feladat az volt, hogy pólóra rá kellett rajzolni az általunk választott értéktárt, amiben Jekkel Jázmin volt segítségünkre.

Mivel csapatunk tagjai 9., 10. évfolyamosok voltak, reméljük a jövőben is részt vehetünk ilyen jó színvonalúan megrendezett versenyen, ahol rengeteg ismeretet szereztünk a hungarikumokról.

Nagy Júlia

https://www.vasmegye.hu/…/feltarul-az-ertektar…/

KOLLÉGISTÁINK ÚJABB SIKERE A BORDER(HI)STORIES TÖRTÉNELEMVERSENYEN - DÍJÁTADÓ A PÁNEURÓPAI PIKNIK EMLÉKHELYEN

A hagyományoknak megfelelően az idei esztendőben is megrendezésre került a kollégiumok közti városi csocsóbajnokság a Savaria Technikum és Kollégium szervezésében, melyen nyolc középiskolai kollégium vett részt.

Intézményünket a Fábián Mátyás, Tóth Levente összeállítású csapat képviselte.

Nagy küzdelemben diákjaink 3. helyezést értek el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

KOLLÉGISTÁINK SIKERE A VÁROSI CSOCSÓBAJNOKSÁGON

Szoros verseny során szerzett második helyezést „Meghatározók” nevű csapatunk. (Tagjai: Halper Jázmin, Kótyuk Veronika és Bodonczi Lóránt).
„A nemzetközi együttműködés keretében megvalósult „Border(hi)stories” című történelmi vetélkedő döntőjébe az online forduló feladatlapját kitöltő 29 csapat közül már csak 10 juthatott be.
„Meghatározók” nevű csapatunk mellett a „Határmentiek” (Varga Tünde, Gyarmati Adél Kolonics Flóra) csapata az 5. helyen végzett az első fordulóban. Mivel a szabályok szerint minden intézményből csak 1 csapat juthatott tovább, kollégiumunkat a „Meghatározók” képviselték.
A szóbeli forduló a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre, ahol csapatunknak számos különleges, izgalmas feladatot kellett teljesítenie. A verseny, amellett, hogy bővítette tudásunkat, fejlesztette kreativitásunkat, illetve remek csapattá kovácsolt össze minket.
Az ünnepélyes díjátadóra október 4-én, a Páneurópai Piknik Emlékhelyen került sor. A megnyitó beszédek után a díjakat Dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal megyei jegyzője, hivatalvezetője adta át. Ezt követően Nagy László, a Páneurópai Piknik ˋ89 Alapítvány titkára tartott előadást a jelenlévőknek a nagy történelmi jelentőséggel bíró páneurópai piknikről, valamint körbevezetett minket az emlékparkban. Az elhangzott információk mind rendkívül érdekes voltak, sok „kulisszatitkot” is megtudtunk, hiszen Nagy László egyike volt e híres esemény főszervezőinek, illetve fontos szerepet töltött be a rendszerváltás idején is.
Mindezek után a szervezők szendvicsebédre invitáltak bennünket, végezetül pedig lehetőségünk nyílt arra, hogy megtekintsük a közelben levő, mára már emlékműnek számító határvédelmi őrtornyot, illetve az emlékhely területén található „időkapszulát”, mely épület arra hivatott, hogy a látogatókat a határnyitás pillanatának idejébe repítse vissza szobrok, képek segítségével.
Összegezve a leírtakat, csodás időt töltöttünk az emlékhelyen. Külön pozitívum, hogy a vetélkedő által Ausztria és Magyarország baráti viszonya mélyült, hiszen együtt emlékezhettünk közös határmenti értékeinkre, s emelhettük ki azok jelentőségét. Maga a verseny pedig amellett, hogy tudásunkat bővítette, új tapasztalatokat és fantasztikus élményeket adott mindhármunk számára.”

Kótyuk Veronika

KOLLÉGISTÁINK SIKERE!

Borderhistories címmel hirdetett vetélkedőt – nemzetközi együttműködés keretében – Vas megye Önkormányzata az 1914-2022 közötti időszakról, melynek feladatlapját Ausztriában németül, nálunk magyarul töltötték ki a versenyzők.
Összesen 29 csapat nevezett a versenyre, amelynek 1. fordulójára szeptember 26-án 15-16 óra között került sor. Az előzetesen megadott segédanyag alapján a 3 fős csapatoknak egy feladatsor kellett megoldani és visszaküldeni 60 perc alatt.
Kollégiumunkat két csapat képviselte a vetélkedőn, ahol a „Meghatározók” (Kótyuk Veronika, Halper Jázmin, Bodonczi Lóránt) 2. helyen, a „Határmentiek” (Varga Tünde, Gyarmati Adél, Kolonics Flóra) 5. helyen végeztek.
Mivel minden intézményből csak egy csapat juthatott tovább, az október 15-i szóbeli fordulóban intézményünket a Kótyuk Veronika, Halper Jázmin, Bodonczi Lóránt összetételű „Meghatározók” csapata képviseli.
Minden résztvevőnek gratulálunk a szép eredményhez!

 

1.ford_border_web

Megyei versmondó verseny

Kollégiumunk diákjai évek óta részt vesznek és szép eredményeket érnek el a megyei versmondó versenyen. Így történt ez idén is.

A Németh Pál Kollégium által szervezett megyei versmondó versenyen, amely online módon valósult meg, 3 diák képviselte intézményünket. A „Szállj költemény” elnevezésű versenyre idén humoros témájú verssel lehetett jelentkezni. A versmondókat 3 zsűritag egymástól függetlenül értékelte. A 12 induló közül Velner Hanna 1. helyezést, Adorján Szabolcs 3. helyezést ért el, Kótyuk Veronika színvonalas teljesítményét pedig a zsűri egy nagyon szép emlékplakettel jutalmazta. Velner Hanna Romhányi József: Marhalevél című versével aratott osztatlan sikert, Szabolcs Csokonai Vitéz Mihály: Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz című versével lett dobogós helyezett, Kótyuk Veronika pedig Tóth Árpád a Gordonkás elégia című versével nyerte el a zsűri tetszését.